Over SOS-Holland

Introductie

SOS-Holland is sinds 1996 uitgegroeid tot een club met zo’n 90 leden, waarvan circa een kwart in bezit is van een zeilschip. De leden wonen verdeeld over het land. De contacten gaan voornamelijk via de mail en deze website, ons digitale clubhuis.

Het ledenbestand is behoorlijk gemêleerd, man en vrouw, van 25 tot 70 plus, alleengaand, samenwonend, getrouwd maar allen met de gemeenschappelijke wens om samen met anderen te zeilen en een leuke tijd te hebben.

Het concept is eenvoudig: Het bestuur van de vereniging organiseert jaarlijks een aantal activiteiten waar ieder lid zich voor kan inschrijven. De leden met boot (de “schippers”) en de leden die willen meevaren (de “opstappers”) worden voor zo’n evenement aan elkaar gekoppeld. Hierdoor leren ook de nieuwe leden snel de vereniging kennen.

De opstappers kunnen meezeilen met een schipper, en houden de schipper (in redelijkheid) vrij. De kosten voor eten, drinken, brandstof en havengelden worden hoofdelijk onder de opstappers omgeslagen. Bij de georganiseerde zeilevenementen is het meestal de vereniging die de havengelden betaalt en voor de steigerborrel zorgt.

Naast deze evenementen worden er ook buiten de evenementen direct afspraken gemaakt om met elkaar te gaan varen.

Home